Xijin Zheng en Ivan Kahn winnen meerkampfinale

Xijin Zheng en Ivan Kahn winnen meerkampfinale

De finale van de jeugdmeerkampen 2018 is voor ttv Amsterdam heel succesvol verlopen. Van de vijf deelnemers in Panningen gingen er twee met de hoofdprijs naar huis.

Bij de meisjes pupillen was Xijin Zheng de sterkste. Zij won al haar wedstrijden en liet Tanya Misconi en Anouk van den Boom achter zich.
Ivan Kahn bleef ongeslagen bij de jongens welpen en pakte zo na het Nederlands kampioenschap zijn tweede grote prijs van het seizoen. Teun Salentijn en Koen Houtgast werden respectievelijk tweede en derde. Seth Oomen deed in dezelfde klasse ook van zich spreken. Als 0-welp (dus nog twee jaar te gaan bij de welpen) eindigde hij op een keurige zesde plaats.
Matan Friedmanwerd vijfde bij de jongens pupillen, Yoeke Gunsing haalde dezelfde plaats bij de meisjes junioren.

Al met al een zeer geslaagd toernooi voor succestrainer Yana Timina. Zij heeft de afgelopen jaren al drie Nederlandse kampioenen afgeleverd en drie winnaars van de jeugdmeerkampen. Daarnaast haalden haar pupillen op deze toernooien al vele podiumplaatsen. Yana: “We leveren al jaren veel deelnemers aan de meerkampfinale, dat is het resultaat van hard werken. Dat we nu twee winnaars hebben is daarom fantastisch. Ik ben heel trots op al mijn puillen en op de vereniging. En weet zeker dat we nog meer prijzen gaan winnen.”

Geef een reactie